пʼятницю, 16 січня 2015 р.

Як виготовити ігристе вино дома.

    В 2010 році своє вино я розлив у пляшки. Залишилось тільки 1.5 відра вина яке було забраковане так як не вигралось докінця..Проте навесні 2011 року я помітив що воно почало грати далі, коли скуштував його - то був дивно вражений. Вино  мало злегка кислий присмак (сухе вино) і дуже приємний аромат..Ну і тут я вирішив поексперементувати - я розлив це вино в пляшки, але в кілька пляшок (використав пляшки від шампанського і закоркував так як на заводі)  додав столову ложку цукру і поставив у погріб..


     У цьому (2012) році в мене було багато гостей, і вони випили все вино, залишилось тільки те що було колись забраковане. За ,майже, два роки на дні в пляшках з тим вином утворився осад з кристалів..Ну що ж робити? Я процідив його від осаду і подав на дегустацію до столу..Вино було неповторне - щось між сухим і напівсолодким, мало дуже приємний аромат..Але ще краще виявилось вино, до якого я при розливанні додав цукру..Коли це вино наливалось в бокали - то досить активно виділявся вуглекислий газ у вигляді бульбашок...А на смак нічим не поступалось магазинному шампанському, але мало перевагу в тому, що було виготовлене з натурального вина..

    Отже виготовити ігристе вино не так уже й складно. Тим більше воно буде кориснішим від магазинного і набагато смачнішим. Виготовляти ігристе вино можна як з білого так і червоного винограду.Вдалих Вам експериментів!

0 коментарі:

Дописати коментар