четвер, 12 лютого 2015 р.

Сорт винограду Каберне Совіньйон


Каберне Совіньйон - найпоширеніший сорт винограду, який зустрічається практично в усіх виноробних районах світу. Його широко використовують при виготовленні червоних вин.

   В чому ж полягає популярність даного сорту у виноробстві?

Перш за все це людська лінь. Цей сорт винограду не тільки просто вирощувати, але й дуже просто збирати врожай з нього. Лоза Каберне дуже гарно переносить зиму і не боїться весняних приморозків. Також вона найбільш стійка, відносно інших сортів, до різноманітних шкідників і хвороб. Єдиний мінус цього сорту - це низька врожайність. 


   Ще однією з причин популярності сорту є те що вина Каберне Совіньйон довго старіють.


Особливості вина

   Вино сорту Каберне Совіньйон має дуже насичений колір завдяки виключно темній, майже чорній шкірці. Молоде вино має темно - червоний з фіолетовим відтінком колір. По мірі дозрівання вина колір перетворюється на гранатовий.

   Аромат хорошого, дозрівшого Каберне не має рівних по ступеню складності.

   На смак вино дуже терпке. Оскільки в ягодах Каберне міститься багато кісточок, майже 10%. Разом з товстою шкіркою це надає норовливість характеру у високому вмісті танінів.

   Отож Каберне Совіньйон чудовий виноград для виготовлення сортових вин. Насправді сортове вино - понятя дуже широке. За законами майже всіх виноробних країн вино може називатись сортовим якщо воно на 75 % складається з одного сорту винограду. В основі цього лежить так звана "схема Бордо", де традиційно не випускають 100% сортових вин, а додають в купаж невеликі кількості виноматеріалу інших сортів.

0 коментарі:

Дописати коментар