вівторок, 9 листопада 2010 р.

Чи корисно вживати вино?

Чи корисно вживати вино?
Результати сучасних багатоцентрових широкомасштабних соціологічних і клініко-експериментальних досліджень довели, що натуральне виноградне вино у помірній дозі, яка не перевищує 300 мл на добу, сприятливо впливає на загальний життєвий тонус, активізує розумову і фізичну працездатність, поліпшує діяльність травної, нервової і серцево-судинної систем, є дієвим засобом профілактики атеросклерозу,
ішемічної хвороби серця, жовчнокам'яної та сечокам'яної хвороб. Винні напої з винограду благотворно діють на кровообіг, потенціюють фармакологічну активність серцевих глікозидів, синтетичних сечогінних препаратів, численних метаболічних засобів, поліпшують обмінні процеси в міокарді та судинній стінці. Завдяки цим властивостям вино слід вважати важливим активним компонентом у комплексі заходів первинної і вторинної профілактики таких тяжких недуг сучасної цивілізації, як інфаркт міокарда, гіпертонічна хвороба, стенокардія, атеросклероз.
Завдяки клінічним дослідженням встановлено, що натуральне виноградне вино здатне стимулювати секреторну діяльність шлункових залоз, тому його можна рекомендувати хворим на хронічний гастрит зі зниженою секреторною функцією шлунка. Результати досліджень французьких медиків свідчать, що виноградні вина рожевого і бордоського типів, особливо у поєднанні з натуральним медом, прополісом і квітковим пилком, а також з настоянками евкаліпта, мирту і звіробою, ефективні в усуненні гелікобактерної інфекції - одного з головних чинників розвитку виразкової хвороби шлунка.
Корисно використовувати різні сорти виноградного вина у разі захворювань печінки і підшлункової залози. Завдяки вмісту виннокислих солей калію та гліцериновмісних сполук деякі виноградні вина, виготовлені з винограду, вирощеного в Закарпатті, виявилися корисними насамперед у лікуванні хронічних захворювань нирок і сечовидільних шляхів - нефриту, пієлонефриту, сечокам'яної хвороби, циститу.
Розмаїтий спектр оздоровчої дії виноградного вина і в разі інших захворювань - бронхолегеневої, нервової, ендокринної, сечостатевої систем. Результатами наукових досліджень, проведених у деяких країнах з відносно високим рівнем використання виноградного вина (Італія, Франція, Іспанія), встановлено, що систематичне вживання натурального виноградного вина в помірних дозах запобігає виникненню і пом'якшує перебіг таких поширених хвороб, як цукровий діабет, подагра, кретинізм, анемія, імпотенція, численних інфекційних та хірургічних недуг.
Доцільно використовувати виноградне вино і в комплексному лікуванні нервових захворювань. Щоденне вживання мускатного вина бордоського типу у невисоких дозах (до 200-300 мл) благотворно впливає на перебіг функціональних захворювань нервової системи - неврозу, вегетосудинної дистонії, астеноневротичних станів, гіпоталамічного синдрому. Також встановлено, що щоденне вживання сухого виноградного вина, переважно червоного, по півсклянки двічі на день є ефективним профілактичним засобом у разі порушень мозкового кровообігу, зокрема, гіпертонічного кризу, транзиторних мозкових атак, нападів мігрені.
Завдяки вмісту у виноградних винах мікроелементів селену і рубідію їх доцільно застосовувати як радіопротектори, зокрема для зменшення згубного впливу на організм низьких доз радіації.


Матеріал взято зі статті розміщеної на http://www.vz.kiev.ua/med/32-05/4.shtml

Блогун - монетизируем блоги

2 коментарі:

Hlodvig сказав...

І справді ми зараз перейшли на вживання всього фабричного в тому числі і алкогольних напоїв, а тому і маємо погане здоров'я. Хтозна що виробники добавляють до того чи іншого продукту при виготовленні.. Сто відсотків, що природне вино, та й взагалі всі продукти харчування натурального походження є в сто разів кориснішими ніж ті що на прилавках магазинів.

Анонім сказав...

21 Best Online Baccarat Sites for Real Money (2021)
You will also have to learn 인카지노 the basics of gambling. A 메리트 카지노 list of the best online baccarat sites that pay real money. The worrione best casinos that offer

Дописати коментар